dimecres, 20 de maig del 2015

Preguntes que tenen resposta (III)


4.- Quines mesures pensen possar en marxa per augmentar la participació ciutadana en els plens? Estime vallada, tal vegada igual que vosaltres, però arrivarieu a fer un pacte amb els altres partits, per a que el nostre poble puguera eixir de la depressió general que té? Espere que el “alter ego” dels polítics no siga l´excusa per a no fer-ho.
+

6.- M’ agradaria vore als meus nebots vivint i fent vida en una Vallada alegre, amb futur, com jo la recorde, tots a una. Sense colors, i tots valladins. Per desgracia,  els meus fills tindran que creixer en un altre poble… No es el que jo haguera volgut, la vida al fi i al cap ens porta, però els polítics, a vegades separeu a les persones, i recordeu, farts de les ambicions personals, les persones i ciutadans son la gent que vos elegeix i vosaltres els que teniu que respondre pel poble.

Em permetreu que conteste a la vegada aquestes dues preguntes. El fil de totes dues ve a ser el mateix.

Si heu tingut ocasió de llegir tot el que he respost amb anterioritat, imagine que la meua resposta a les vostres preguntes ja sabreu quina és, però no em sap greu tornar-ho a repetir ja que considere que es mereixeu una resposta directa per a vosaltres.

En referència a la participació ciutadana és un dels punts fonamentals del meu programa. Això juntament amb la transparència absoluta són les modificacions estructurals que cal fer a l’ajuntament a partir del proper 25 de maig.

És necessari que la gent del poble s’involucre amb l’activitat que es gestiona a l’ajuntament.
Jo vull que si algú té una queixa, la faça arribar a l’ajuntament. Que no es quede com a crítica a peu de carrer. Per a mi qualsevol valladí/ïna és exactament igual que un altre, independentment del teu nom o a quina família perteneixes. 

En la pregunta indiqueu participació ciutadana als plens. Tal com ja he fet saber, Ciutadans Vallada volem que es graven els plens perquè tothom puga saber què s’ha dit i qui ho ha dit. Volem que es publique a la web de l’ajuntament, al taulell d’anuncis de la planta baixa i si cal fer un ban públic per a informar a tot el poble quan hi haurà el proper ple per a què qui vullga puga vindre a escoltar. 

Espere que comprengues que no és viable que als plens qualsevol persona es pose a opinar ja què suposaria una demora en les solucions. El que sí es pot estudiar és la possibilitat d´incloure un temps estipulat afegit, per a finalitzar el ple, amb el torn obert de paraula per al ciutadà i que puga quedar registrat tot allò que voleu dir.

Pel que fa a la forma d’actuar respecte els altres partits,  hi ha gent que vol que ens posicionem a favor d’uns i en contra dels altres. Per a nosaltres les altres formacions no són “l’enemic”, són persones del nostre poble i entenem que ens uneix a tots l’objectiu comú de traure Vallada endavant. De ben segur, haurem de dialogar entre tots per a arribar a consensos, deixar al calaix els prejudicis del passat i ser transparents per a evitar gestions incorrectes. Només agafant eixe camí podrem aconseguir arribar a la meta marcada.

5.- Penseu cobrar?

La meua resposta és molt clara: sí.  En aquest cas, l´alcaldessa dedica tot el seu temps a dirigir la gestió de l´ajuntament i crec que és de rebut el fet que en contraprestació cobre un sou per la seua tasca. Ara, si ha de delegar les seues funcions en una altra persona i continuar treballant en l´actual ofici, sincerament, no entenc per què es presenta com a alcaldessa.

El fet de no cobrar voldria dir que o bé l´alcaldessa té les esquenes molt ben cobertes -econòmicament parlant- o bé que el sou li arriba per una altra via i això significaria que a les persones que no compleixen algun d´aquests requisits se les estaria negant la possibilitat d´accedir al càrrec i per tant fent un acte de marginació social. 

En referència al sou a cobrar, és molt legítim que s´òbriga debat i que s´arribe a consens, crec que no ens hem d´agafar al màxim legal. La situació del poble es mereix establir un màxim (per exemple dos vegades el salari mínim, o el que es decidisca entre tots).

7.- Vallada és un poble culturalment mort. Voldria saber quines propostes concretes teniu per potenciar la cultura i l’educació. Gràcies.

Estic d’acord amb tu amb que el poble pràcticament no té activitats culturals i que s’ha de potenciar  la cultura i l’educacióA Ciutadans Vallada aquest tema ens sembla fonamental. Possiblement algú pot pensar que no està inclòs al nostre programa un apartat específic explicant mesures concretes i, per tant, agraïsc aquesta pregunta per a poder explicar-vos amb detall el nostre punt de vista.

Com a partit de nova creació a Vallada que som, i amb l’actual transparència contable de l’ajuntament , no podem saber, ara per ara, dels recursos econòmics o partida pressupostària que disposarem per a fer activitats culturals, encara que demanarem totes les ajudes i subvencions possibles a tots els organismes oficials . Hem preferit ser cautes i no fer promeses que no sabem fins a quin punt anem a poder complir. Principalment eixe és el motiu de no haver concretat. Això no significa que no tinguem idees i moltes ganes de fer al respecte.

Independentment del pressupost que hi haja, es poden fer moltes coses sense massa diners, amb voluntat i implicació ciutadana, però nosaltres en cap moment podem prometre res que depenga de terceres persones. I quan dic implicació ciutadana estic referint-me tant a donar com a rebre, ja que s’han donat casos d’activitats promogudes per associacions del poble i no han obtingut la concurrència desitjada.

Com a IDEES CONCRETES són:

  • Concursos literaris (per a diferents nivells).
  • Concursos i exposició de pintura i fotografia feta al poble.
  • Seminaris per a donar a conèixer la nostra fauna i flora (saber distingir plantes tòxiques i     animals verinosos del nostre voltant).
  • Excursions guiades per a conèixer el terme.
  • Tallers de cuina tradicional.
  • Seminaris d'educació canina.
  • Xerrades orientatives
  • Educació Vial.
  • Cursets d’informàtica per a conèixer les ferramentes tecnològiques
  • Traslladar la biblioteca municipal a un edifici amb llum natural i potenciar la lectura.

  • Centre juvenil:
-          Tallers de manualitats per a xiquets (combinant el joc amb cultura artística)
-          Tallers de jocs tradicionals
-          Tallers de titelles (fer-les,crear una història i representar-la)

8.- Tingueu algun projecte per a recuperar la memòria oral i fotogràfica de la gent gran del poble?

Sincerament, no. En el nostre programa podràs observar que un dels punts és la participació ciutadana, tan oblidada per part dels anteriors governs i a la vegada tan necessària per a mantindre el poble viu. Són idees i suggeriments, com el que molt bé fas tu amb aquesta pregunta,  els que fan falta per a complementar aquelles coses que trobeu a faltar a les propostes inicials d’un programa.
Volem que a Vallada la veu de tots i cadascun dels veïns es puga sentir i entre tots farem, de ben segur, un poble millor.

En referència al projecte que preguntes, dir-te que el considerem molt interessant i que el tenim en compte per a posar-lo damunt de la taula com una proposta ciutadana. Si vols fer saber el teu nom com a promotor d’aquesta proposta estarem encantats de conèixer-lo . 

Carol Castelló Úbeda
Candidata a l'Alcaldia de Vallada
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió ens importa, però, recorda ser respectuós.