dilluns, 18 de maig del 2015

Preguntes que tenen resposta (I)

Abans de la papereta del vot, diversos veïns i veïnes ens han passat la papereta de la pregunta. 

Vullguem agrair a Vallada City aquesta iniciativa que, sens dubte, contribuirà a aclarir moltes qüestions que, tal volta,  no vénen convenientment reflectides en el programa electoral.

Hem pensat que, per raons d’espai  i per tal de facilitar la seua visualització, potser resulte més pràctic i còmode per als/les usuaris/es d’aquesta comunitat,  transcriure-les una a una i contestar cadascuna tot seguit.

No em resta més que desitjar que quedeu satisfets/tes i agrair la vostra col·laboració. La intenció ha sigut, en tot moment, transmetre el que opinem amb la màxima claredat i tota la franquesa del món perquè no quede res per resoldre. 


Benvinguts/des a la xarxa 2.0: vosaltres pregunteu. Nosaltres responem. 

En aquesta primera entrada, podeu comprovar que només són ateses aquelles preguntes que la gent m'ha dirigit a mi exclusivament:

1.- En un hipotètic resultat de les eleccions, en el que Cd´s aconseguira un concejal, i tinguera la possibilitat de donar el govern al PP, ho faria?


Com molt bé dius és hipotètic, poden passar moltes coses. Imagine que el cas és que PP i PSOE traurien 5 regidors cadascú, no?  La meua resposta és exactament la mateixa que si a la pregunta modificàrem PP per PSOE.


Doncs bé, sóc partidària que governe a qui el poble haja donat més suport amb els seus vots. Ens agrade o no, això és la democràcia, senyors. Jo no donaré cap xec en blanc a ningú. Jo no miraré cap a un altre costat si veig cap actuació incorrecta dins de l´ajuntament, vinga del partit que vinga. Jo recolzaré idees, no partits. De la mateixa manera, no vaig a posar pedres al camí a cap proposta que siga per a beneficiar el bé comú del poble. Les propostes poden ser bones o males. No miraré, com fan d´altres, de qui prové eixa proposta per a recolzar-la o oposar-me.

Crec que fa falta canviar el xip. La política no ha de ser “o conmigo o contra mi”.

2.- Si es produïra un empat i haveres de pactar i t´oferira l´alcaldia, qualsevol de les altres formacions, seguiries endavant? Perquè en tal cas, no et votariem. La gent, en general, pense que no vol coal·licions tramposes.

La meua resposta a aquesta pregunta és molt pareguda a l´anterior.
A Vallada ja han hagut coalicions que, personalment, no m´han semblat gens correctes, per cap de les dues parts. Em va fer l’efecte de voler agafar el poder al preu que fora. La impressió que he tingut com a ciutadana de Vallada és que ningú fins ara ha anteposat el bé comú al bé personal.

Com he dit abans, crec que en democràcia hem d´acceptar el resultat que isca de les votacions. Jo em presente perquè em vote la gent que creu que fa falta un canvi a Vallada, per a qui veu, com jo, que fins ara tot ha sigut voler agafar poltrona i discutir-se amb el “y tú más”. La meua manera de ser i de fer és molt diferent al que hem conegut fins hui, i crec que molta gent del poble ja se n´ha adonat. De totes maneres, jo em presente per a ser alcaldessa, no per a ser la clau de ningú.

Ja vaig comentar al debat, que es va retransmetre a la TV Comarcal, que per a ser alcalde o alcaldessa fa falta una persona amb ambició pel poble, però no amb ambició personal i jo reunisc aquests requisits. Amb això, crec que queda contestada la teua pregunta.

3.- El vostre “historial” de fervents defensors de la religió cristiana i sobretot, el pensament “blavero” i feixista del tercer de la llista (http.//jgsentandreu.blogspot.com.es/2011/01/plenazo-en-vallada.html), fa que ninguna persona d´esquerres i pot ser altres més de centre, es plantegen, ni per casualitat, el votar-vos. Per suposat que ningú es creu que Ciutadans no siga de dretes i, en el cas de Vallada, de la dreta més rància. La pregunta és aquesta: Aneu a canviar aquesta mentalitat i centrar-vos en coses més importants, o l´esglèsia i l´atac a la nostra identitat, van a ser un punt principal del vostre programa e ideologia (encara que no aparega tractat el tema en el vostre programa).

Primer que tot, dir-te que estàs donant per suposat moltes coses i crec que estàs fent acusacions gratuïtes.

En contestació a la teua pregunta, aclarir-te que a Ciutadans Vallada hi ha gent que no està casada per l’església, que té fills no batejats i que no fan religió a l´escola. Per tant, queda clar que les teues acusacions són falses.

A Ciutadans Vallada respectem qualsevol forma de pensar, qualsevol ideologia, i demostrem que totes les opinions poden conviure, sense faltar el respecte a ningú. De la mateixa manera, t’informe que a la meua llista hi ha qui és monàrquic i hi ha qui és republicà. De tot açò es desprén que no tens raó en jutjar un equip sencer per la teua valoració personal d´una persona en concret. 

Ciutadans Vallada la conformem veïns amb diverses maneres de pensar sobre el que tu consideres com a “no important”. Coincidim en el pensar de les coses necessàries per a fer avant el nostre poble i demostrem, clarament, com hem sabut trobar el camí que li fa falta a Vallada. En resum, no som gens sectaris.

En les teues paraules veig que estàs parlant per boca de molta gent i crec que la teua valoració no és real, la teua valoració és subjectiva i radical.

En referència a la nostra identitat, no entenc en què pots sentir-te atacat. Ni tu ni ningú. M´agradaria que t´hagueres explicat un poquet més. Com voràs, a aquesta enquesta i a qualsevol situació de la vida, contestaré a cadascú en la llengua que em pregunta (valencià o castellà, indistintament). A això, més que identitat, se li diu respecte i cultura.

Desitge que la resposta t´haja aclarit alguns conceptes.

Carol Castelló Úbeda
Candidata a l'Alcaldia de Vallada




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió ens importa, però, recorda ser respectuós.